Davidsfonds Schriek

Cultuur beleef je samen
Activiteiten Wandelingen

BLOESEMWANDELING TE MEENSEL-KIEZEGEM

zondag 25 april 2021 om 14u.

Meensel-Kiezegem is een plaats en deelgemeente van de gemeente Tielt-Winge in Vlaams-Brabant en heeft een oppervlakte van 6,52 km² en telde in 2007 zo’n 1212 inwoners. De deelgemeente bestaat uit Kiezegem in het westen en Meensel in het oosten. In 1824 werden de twee gemeenten opgeheven en verenigd in Meensel-Kiezegem.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde er zich een groot oorlogsdrama af in het dorp. Eén op drie inwoners uit het dorp overleefde de Tweede Wereldoorlog niet. De meesten werden vermoord in de nadagen van de oorlog.

Meensel-Kiezegem is gelegen in het Hageland en de bodem bestaat uit zandleem. Ongeveer 8% is bebost. Er is nog akkerbouw, vee- en fruitteelt. Meensel-Kiezegem is tevens het geboortedorp van Eddy Merckx.

De wandeling vertrekt om 14u aan Café Boerenhof. De afstand van de wandeling is ca. 10km. Vanuit Meensel vertrekken we richting Kiezegem. Tijdens onze wandeling passeren we langs het monument ter ere van Eddy Merckx in Kiezegem. Vervolgens zetten we koers richting het dorpje “Muggenberg” om uiteindelijk terug te keren richting Meensel waar we nog gezellig iets kunnen drinken en napraten in Café Boerenhof.

Dus wandelaars op post voor deze fantastische wandeling!

Praktische info:

  • We vertrekken om 14u. stipt aan Café Boerenhof.
  • Afstand van Schriek: 30km, circa 35 minuten rijden met de wagen.
  • Parkeren is mogelijk aan de Kerk van Meensel of Café Boerenhof.
  • Voor meer inlichtingen kan je terecht bij Theo Geeraerts (tel.: 015/34.65.18) of Geert Jacobs (0496/57.39.68).

Voor wie de workshop Wandelen zonder stress met de GPS mee gedaan heeft, kan de GPX file van de wandeling downloaden. Zo kan u al voorzichtig kennismaken met navigatie via de smartphone of wandel-gps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *