Davidsfonds Schriek

Cultuur beleef je samen
2020-2021 Activiteiten Wandelingen

Kerstwandeling

 

Ondanks onze vrees kan onze traditionele kerstwandeling op tweede kerstdag toch doorgaan.  Omdat er er jaarlijks toch heel wat jonge gezinnen met kinderen hieraan deelnemen, zijn we bij het Davidsfonds van Schriek aan de slag gegaan om een evenwaardig alternatief aan te bieden.

Van vrijdag 18 december tot zondag 3 januari kan je op eigen houtje een kerstwandeling maken waarbij je op 6 stopplaatsen telkens een deel van een kerstverhaal kan bekijken en beluisteren. Onze wandeling verloopt langs verharde-, onverharde- en wandelwegen.  Het vertrek is aan de kerststal in het centrum van Schriek alwaar je na een wandeling van een kleine 5 kilometer ook terug aankomt. Belangrijk is dat je als ouder je smartphone bij de hand hebt, want op elke stopplaats hangt een QR-code waarmee je een stuk van het kerstverhaal kan bekijken.  Op elke stopplaats hangt ook een opdracht die je kan volbrengen vooraleer naar de volgende stopplaats te wandelen. Op het einde van de wandeling zorgen al deze opdrachtjes voor een leuk extraatje.

De wandeling is voor alle leeftijden.  Ook zonder kinderen of smartphone is het een aangename wandeling door de Schriekse omgeving.   Er staan pijltjes onderweg, dus de QR-codes en opdrachtjes zijn niet noodzakelijk om heelhuids terug aan onze kerststal te komen.   Vertrek- en eindpunt is aan de Sint-Jan Baptist kerk van Schriek

De route is nu ook beschikbaar als PDF  en te bekijken op RouteYou.com of Google Maps  

We hebben ook een invulblad voorzien voor de opdrachtjes onderweg.

Draag zorg voor elkaar, de bewoners en het mileu langs de wandeling.  Want wandelen door onze landelijke gemeente, dat is genieten van de omgeving.  en daarvoor is er wederzijds respect nodig.