Davidsfonds Schriek

Cultuur beleef je samen
2021-2022 Activiteiten Lezingen

DE KLIMAATVERSTORING, door klimatoloog Samuel Helsen

vrijdag 15 oktober om 20 u. Parochiecentrum Schriek

Te droog, te nat, te warm, te koud. Is het de schuld van het klimaat, of de schuld van de weerman, of moeten we er gewoon mee leren leven.

Niemand beter om hierop te antwoorden dan Heistenaar Samuel Helsen. Hij studeerde af aan de KU Leuven als geograaf en werkte er een tijdje als onderzoeker en klimaatwetenschapper. Maar Samuels grootste passie is het weer. Al van kinds af is hij gepassioneerd door het weer, al van toen is het zijn grootste droom om ooit weerman te kunnen worden op TV.

Voorlopig doet hij het kleinschaliger, maar wel met evenveel passie. Als regionale weerman kan u dagelijks zijn weerbericht lezen op Facebook. Geflankeerd door telkens mooie weerfoto’s van hemzelf of toegestuurd door volgers uit de ruime regio.

Als klimaatwetenschapper zal hij ons het een en het ander kunnen bijbrengen over het klimaat, en de invloed ervan op ons dagelijks weer. En of die invloed er wel degelijk is of niet. Als wetenschapper bekijkt hij het veranderende klimaat vanuit zijn achtergrond als geograaf. Maar door zijn dagelijkse weerberichten, kan hij ook de link leggen met het weer in onze regio.

Inschrijven is niet noodzakelijk

https://www.facebook.com/WeermanSamuelHelsen

https://weermansamuel.wixsite.com/website/