Davidsfonds Schriek

Cultuur beleef je samen
2021-2022 Activiteiten

50e Boekenbeurs

zat 6 & zon 7 november 2021, Schriek

Zaterdag 6 en zondag 7 november organiseren wij onze 50ste Boeken- en wenskaartenbeurs in het Parochiecentrum te Schriek.
In samenwerking met boekhandel ‘Het Voorwoord’ presenteren wij een ruim aanbod aan boeken, waarbij u zeker en vast de actuele top-10 zal vinden.
Wie voor de aankomende feestdagen of een andere gelegenheid nog op zoek is naar een gepaste wenskaart heeft een ruime keuze in het aanbod van uitgeverij ‘Muurkranten’. Tevens van de partij is ‘Bond Zonder Naam’ die met hun eigen stand hun aanbod aan ons voorstellen.

Tijdens deze 50ste editie geven wij extra aandacht aan lokale auteur: ‘Stan Jacobs’ met zijn nieuwste boek ‘Eindeloos nabij’. De auteur zal aanwezig zijn om zijn boek te signeren.

openingsuren BOEKENBEURS:

  • zaterdag 6 november: van 15 tot 21 uur
  • zondag 7 november: van 10 tot 20 uur

Geen boekenbeurs natuurlijk zonder de mogelijkheid om een drankje te nuttigen of de honger te stillen. Wij serveren:

  • pannenkoeken met siroop of suiker
  • frikadellen met krieken
  • rijstpap met fruit en slagroom

ons RESTAURANT is open op:

  • zaterdag vanaf 15 u.
  • zondag vanaf 13 u.

Met onze 50ste Boeken- en wenskaartenbeurs willen wij onze eigen Vrije Basisschool, ‘De Groeituin’ uit Schriek en Grootlo een extra financieel steuntje geven. Alle klassen, zowel kleuter- als lagere schoolklassen gingen de afgelopen weken aan de slag om klassikaal een kunstwerk te maken. Niet zo maar een kunstwerk, maar werken die refereren naar bestaande kunstenaars, bestaande strekkingen.
Al deze werken worden per opbod te koop aangeboden om zo bij een gulle liefhebber van plaatselijke kunst een mooi plaatsje te krijgen. De opbrengst van deze verkoop gaat integraal naar ‘De Groeituin’.

Tijdens onze Boeken- en wenskaartenbeurs op 6 en 7 november worden alle werken tentoongesteld in het Parochiecentrum. Iedereen kan ze daar komen bewonderen én al een eerste bod uitbrengen. Na onze boekenbeurs kan er tot 21 november nog geboden worden via Facebook, waarna de verkoop gesloten wordt en de kunstwerken bezorgd worden aan de respectievelijke eigenaars.
Benieuwd wat voor knappe kunstwerken er zullen tentoongesteld worden!