Davidsfonds Schriek

Cultuur beleef je samen
2021-2022 Activiteiten Wandelingen

Kerstwandeling 2021

gedurende de kerstvakantie, wandelen langs Schriekse wegen

Zoals vorig jaar gooit Corona roet in het eten om ons traditionele kerstwandeling in groep op 2e kerstdag te laten doorgaan. Maar niet getreurd, net als vorig jaar hebben we een wandeling uitgestippeld met onderweg een luisterverhaal voor de kleinsten.

Van zaterdag 25 december tot zondag 9 januari kan je op eigen houtje een kerstwandeling maken waarbij je op 7 stopplaatsen telkens een deel van een kerstverhaal kan bekijken en beluisteren. Onze wandeling verloopt langs verharde, maar grotendeels rustige wegen.  Het vertrek is aan de kerststal in het centrum van Schriek alwaar je na een wandeling van 5.5 kilometer ook terug aankomt. Belangrijk is dat je als ouder je smartphone bij de hand hebt, want op elke stopplaats hangt een QR-code waarmee je een stuk van het kerstverhaal kan bekijken.  Op elke stopplaats hangt ook een opdracht die je kan volbrengen vooraleer naar de volgende stopplaats te wandelen. Op het einde van de wandeling zorgen al deze opdrachtjes voor een leuk extraatje.

De wandeling is voor alle leeftijden.  Ook zonder kinderen of smartphone is het een aangename wandeling door de Schriekse omgeving.   Er staan pijltjes onderweg, dus de QR-codes en opdrachtjes zijn niet noodzakelijk om heelhuids terug aan onze kerststal te komen.   Vertrek- en eindpunt is aan de Sint-Jan Baptist kerk van Schriek

De route is nu ook beschikbaar als PDF  en te bekijken op RouteYou.com

Draag zorg voor elkaar, de bewoners en het mileu langs de wandeling.  Want wandelen door onze landelijke gemeente, dat is genieten van de omgeving.  en daarvoor is er wederzijds respect nodig.