Davidsfonds Schriek

Cultuur beleef je samen
2021-2022 Activiteiten Wandelingen

Bloesemwandeling te Meensel Kiezegem

zondag 17 april om 14 u.

Meensel-Kiezegem is een plaats en deelgemeente van de gemeente Tielt-Winge in Vlaams-Brabant, heeft een oppervlakte van 6,52 km² en telde in 2007 zo’n 1212 inwoners. De deelgemeente bestaat uit Kiezegem in het westen en Meensel in het oosten. In 1824 werden de twee gemeenten opgeheven en verenigd in Meensel-Kiezegem.

Tijdens de Tweede Wereld-oorlog speelde er zich een groot oorlogsdrama af in het dorp. Eén op drie inwoners uit het dorp overleefde de Tweede Wereldoorlog niet. De meesten werden ver-moord in de nadagen van de oorlog.

Meensel-Kiezegem is gelegen in het Hageland en de bodem bestaat uit zandleem. Ongeveer 8% is bebost. Er is nog akkerbouw, vee- en fruitteelt. Meensel-Kiezegem is tevens het geboortedorp van Eddy Merckx.

Onze wandeling (dewelke oorsprongelijk vorig jaar in april stond gepland) vertrekt om 14 u. aan Café ’t Klein Verlet. De afstand van de wandeling is ca. 10 km. en loopt deels over verharde en onverharde wegen, door boomgaarden en langs verscheidene weilanden. Vanuit Meensel vertrekken we richting Kiezegem. Tijdens onze wandeling passeren we langs het monument ter ere van Eddy Merckx in Kiezegem. Vervolgens zetten we koers richting het dorpje “Muggenberg” om uiteindelijk terug te keren richting Meensel waar we nog gezellig iets kunnen drinken en napraten in Café ’t Klein Verlet.